DORAYAKI DORAEMON

July 31, 2017




Hari tu kan, Kak Noor adalah ternampak satu resepi untuk membuat dorayaki. Dari apa yang Kak Noor tengok, eh takde lah susah mana pun. So, fikir punya fikir lastly Kak Noor nekad untuk cuba sendiri mengikut apa yang tertera di dalam resepi tu.

Foto Nooriha Hazemi.
Ini resepinya.

Foto Nooriha Hazemi.
Kak Noor pun mulalah siapkan bahan-bahan yang di perlukan. Excited betul ni nak start! Kak Noor ikut step macam di gambar resepi tu one by one dengan betul.

Dan hasilnya memang mabeles sungguh! Tak sangka jadi dengan berjaya sekali. Macam pro pulak :D

Foto Nooriha Hazemi. 
Betul tak apa Kak Noor cakap. Memang menjadi betul kan?

Foto Nooriha Hazemi.
Kak Noor lapisi dengan coklat sebagai lapisan tengahnya. Kalau nak ikutkan perasa apa pun boleh.

Foto Nooriha Hazemi. 
Yummy yummy!!
Serius sedap!!
dan yang paling penting gebu dan lembut

- SELAMAT MENCUBA -

You Might Also Like

3 comments

  1. waahhhhh mcm mudah sgt je nmpk hasil cun melecun pulak tu !
    nanti nak kena try jugaklah buat dorayaki doremon ni hehehe

    ReplyDelete
  2. Cantiknya hasil tu, haha nampak menyelerakan betul. Kalau saya suka inti kaya. tapi coklat pun yummy ni.

    ReplyDelete
  3. Nyum nyum.. nanti kinah nak cuba la

    ReplyDelete